25 Kasım 2015 Çarşamba

yeni gelinlere alışveriş tavsiyeleri 2 (püf noktalar)

salon
1-koltuk takımı; koltuk takımınızda önce tarzınızı belirlemelisiniz modern, klasik , spor...zevkinize göre . ama salon deyince klasikler çok güzel duruyor. hem evin oturma odasında diğer tarzları kullanma şansınız olsa da klasik sadece salonda olabiliyor. bu yüzden salonu bu şekilde yaparsanız diğer odalarla arasında bi farklılık olur ve oda değiştirdiğinizde sıkılmazsınız aynı şeyleri görmekten. bu yüzden yatak oda, oturma oda, salonu takım yapmak hiç mantıklı değil aynı odadan çıkmamışsınız gibi oluyor. ve salon takımında bir önemli nokta koltukların kullanışlığı özellikle yan kolların çok büyük olmamasına koltuk ve mobilyaların çok kaba olmamasına dikkat edin . bunlar her ev tipi için ideal olur . renk seçimine gelince uzun vadede sıkılmayacağınır renkler seçin. piyasada çok olan rekleri seçerseniz halı vs uydurmak kolay olur. ama yine oturma oda renginizi farklı bişey yapmanızı öneririm. aşağı resimdeki ideal bir koltuk kullanışlı ve az yer kaplıyor. kumaşını eğer benim gibi saten seçerseniz uzun vadede biraz dönüyor kılıflar . ama bu düzeltilebilir bir durum.
2-yemek odası; yemek odası da koltuklarınızla takım olmasa bile siz onlara uyan bir takımla kombine  edebilirsiniz. örneğin bu koltuğa beyaz bir yemek odası güzel gider. sandalyeleri de bal rengi, bej olabilir. mavi olursa çok boğar. yemek odasında masa açılır altı kişilik olmalı ama çok büyük olmamalı . ayakları oymalı almayın onlar kaba oluyor. ayakların oval gelişine dikkat edin yer kaplamasın. tabiki mobilya sağlam olmalı ağaç en güzeli ama onlar biraz tuzlu oluyor. piyasada ağaç olmasada kaliteli mobilyalar var . mobilyada dolapların içine dikkat edin . özellikle raf kalınlıkları, arka kısımda kullanılan suntalar kalitesini belli eder.
3-perdeler; perdeler uyumun anahtarı . perdeler muhakkat boydan boya ve yere kadar olmalı. perde deseni salondaki uyumu yakalayacağınız nokta. yukarıdaki gibi bir koltuk varsa buna uyan çok desen bulabilirsiniz. eğer çiçekli bir takım seçtiyseniz güllü desenler mevcut spor yada modern ise düz ve oval çizgili desenler tercih edin. salon perdesinde en ucuz maliyetli şıklık kenarına bir fon yapılarak elde edilebilir.


bu perde koltuğumuza uygun. böyle bir fon seçtiyseniz içindeki desenin benzer ama daha aralıklı olmasına dikkat edin yoksa çok karışı görünür.
4. halı; halı tabiki de koltuklarınızla uyumlu olmalı ancak onları gölgelememeli. eğer yurkarıdaki gibi desenli bir koltuğunuz varsa çok karışık deseni olmayan uyumlu bir halı seçin , düz bir koltuğunuz varsa halınız karışık olabilir sorun yok.
5-sehpa; odanız darsa mini sehpalar seçin genişse daha büyük olabilir. üçlü ve dörtlüler çok kullanışlı. orta sehpa hemen almayın. düğünden sonra duruma göre alın.
6-salon süsleri; bunları takım olarak kocaman almayın hemen. düğünden sonra duruma göre alın . yeriniz darsa takım değil bir iki parça alın. devamı gelecek...